Ülkemizde güvenlik dendiğinde akla ilk gelen güvenlik kameraları oluyor. Sürekli olarak görüntü kaydı yapan güvenlik kameralarının nerede konumlandırıldığı da haliyle önem taşıyor. Bu noktada devreye galvaniz kamera direkleri giriyor. Kamera direkleri ile ilgili yaşanan en büyük sorun, rüzgar hızına karşı yüksek mukavemet özelliği sergileyemiyor olmasıdır.
Rüzgara karşı eğilen ya da yıkılan direkler, taşıdığı güvenlik kamerasına da zarar verebiliyor. Bu nedenle 180 km hızla esen rüzgara karşı dahi dayanıklı bir şekilde üretilebilen galvaniz kamera direkleri tercih ediliyor. Ayrıca güvenlik kamerasının ne kadarlık bir alanda tarama yapacağına göre, tercih edilen kamera direğinin de ideal uzunlukta olması gerekiyor.
Galvaniz Kamera Direklerinin Boyu 10 Metreyi Bulabiliyor
Farklı bir malzeme ve teknik kullanılarak imal edilen bu kamera direklerinin boyu 4 metreden başlıyor ve ihtiyaçlara göre 10 metreye kadar uzayabiliyor. Uzun direklerde dayanıklılığı arttırabilmek için bazen konik bir yapıda da üretim yapılabiliyor. Fakat salınımın da çok doğru şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bir anlamda kullanılan kamera direğinin boyu yükseldikçe, rüzgara karşı mukavemetinin de arttırılması gerekiyor.
Sadece profesyonel üretim yapan firmalar bu ince hesaplamayı başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Söz konusu hesaplamada, kameranın ağırlığı, direğin boyu, bölgede esen rüzgar, rüzgarın hızı ve yönü dikkate alınarak, en güçlü kamera direği tasarlanıyor ve yine yüksek mukavemet özelliğine sahip olan malzemeler kullanılarak imal ediliyor.
Elbette imal edilen ürünün Karayolları Emniyet şartnamesine de uygun olması gerekiyor. Kamera direklerinde genellikle korozyona karşı direnç sağlamak adına, elektrostatik toz boya ile renklendirme sağlanıyor. Aksi halde yağmur, nem gibi çeşitli hava koşullarına göre direklerde korozyon, paslanma meydana gelebiliyor. Bu nedenle seçilen ürünün hangi boya ile renklendirildiğinin büyük önem taşıdığını söyleyebiliriz.